We hechten als service club van bij de oprichting veel belang aan de term "service". We komen wekelijks samen. Onze volgehouden inzet, dynamisme en vriendschap leiden tot zinvol dienstbetoon en mooie realisaties.

Initiatieven zoals de MetaRelax® Ostend Night Run, X-Dinners en De Bezaan organiseren we ten voordele van de jeugd, andersvaliden en de gemeenschap in het algemeen. We lichten deze projecten hieronder trots toe. De club telt 61 leden en we nodigen regelmatig sprekers uit de politieke, academische en zakenwereld uit op onze vergaderingen.

MetaRelax® Ostend Night Run

Rotary Club Oostende ter Streep staat als één grote groep achter de organisatie van de Ostend Night Run. In 2019 konden we de opbrengst van €26.000 schenken aan Oostendse goede doelen.

Veel dank aan alle lopers, sponsors, supporters, sponsors, de stad en verenigingen die de dag zelf hebben geholpen.

Save the date. De volgende editie gaat door op zaterdag 19 september 2020.

X-DINNER

14 december 2019 - IBIS Elisabethlaan 8 Bredene

Op 14 december organiseerden we de tweede editie van ons X-dinner. De leden van onze club bedienden en kookten voor een 100-tal deelnemers. Het ging door in de gebouwen van Koninklijke Werk IBIS vzw en de opbrengst ging ook integraal naar hen voor en gezinsvervangende leef- en leeromgeving onderwijs, opvoeding en verblijf aan max 110 kinderen.

Dank aan alle aanwezigen & de chefs Michiel Rabaey STORM, Wim VANDAMME, Stephen Foubert RNSYC, Patrick MUCCKA, Kathy DE KAASFEE.

VIRTUAL REALITY

Dit project bij AZ Damiaan kwam er dankzij de steun van onze club. Met deze nieuwe Virtual Reality brillen kunnen zorgconsulenten zorgen dat patiënten rustiger en minder angstig zijn. Ze zorgen bijvoorbeeld voor afleiding tijdens de behandelingen met chemotherapie. Het bijzondere aan deze brillen is dat de oncologische patiënten drone-beelden van Oostende te zien krijgen.

WARRIORS AGAINST CANCER

28 maart 2019 - auditiorium AZ Damiaan

In maart openden we de fototentoonstelling VZW Warriors against Cancer. Een geslaagde avond waarbij de club een schenking deed aan Warriors against Cancer en AZ Damiaan.

- Dr. Isabelle Spoormans, Dienst Medische Oncologie AZ Damiaan

- Prof. Dr. Hetty Helsmoortel, Kankeronderzoek UZ Gent

- Mw. Vanessa Bossuyt, VZW Warriors against Cancer

DIENST AAN DE GEMEENSCHAP

De goede doelen worden jaar na jaar met veel zorg geselecteerd. Dit jaar krijgen volgende initiatieven financiële steun dankzij onze club: vzw Lichtbaken, AZ Damiaan, Vincentius, Palliatieve thuiszorg, Col-Sol, De Takel, De Katrol, Tejo, Zeepreventorium, Dyade en Straathoekwerk.

LET'S GET SOCIAL

Volg onze pagina's op sociale media en blijf op de hoogte. Klik hier makkelijk door.