We hechten als service club van bij de oprichting veel belang aan de term "service". We komen wekelijks samen. Onze volgehouden inzet, dynamisme en vriendschap leiden tot zinvol dienstbetoon en mooie realisaties.

Initiatieven zoals de MetaRelax® Ostend Night Run en De Bezaan organiseren we ten voordele van de jeugd, andersvaliden en de gemeenschap in het algemeen. We lichten deze projecten hieronder trots toe. De club telt 56 leden en we nodigen regelmatig eminente sprekers uit de politieke, academische, militaire en zakenwereld uit op onze vergaderingen.

Witlof from Syria

31 januari 2019 - Vrijstaat O (thv de drie gapers op de zeedijk)

Theatermaker Sien Vanmaele gebruikt haar passie voor koken en theater als middel om ontmoetingen tot stand te brengen en zichzelf en de wereld kritisch te bevragen. Zo ook in haar food performance Witlof from Syria. De vraag: “Wil je met me koken?” leidde tot verschillende ontmoetingen met mensen van Syrische afkomst, thuis in hun keuken.

VOLZET

Prijs: 50 € p.p. (toneelvoorstelling en maaltijd inbegrepen) Opmerking: plaatsen zijn beperkt, dus schrijf u tijdig in!

Save the Date

18 mei 2018 - CC De Grote Post

In mei vieren we het 40-jarig bestaan van de club. Een jubileum waar we met z'n allen naar uitkijken om terug te blikken, maar vooral ook om vooruit te denken.

Xmas Dinner

Op 27 december kookten en bedienden de leden van de club voor meer dan 70 aanwezigen. Een lekkere en warme avond waarbij iedereen een vrij gift gaf ter plaatse. De opbrengst van dit project gaat naar sociaal educatieve projecten in Oostende. Dankje voor alle medewerking!

27 december 2018 19u - GO! Basisschool Kroonlaan 18 Oostende.

MetaRelax® Ostend Night Run

Rotary Club Oostende ter Streep staat als één grote groep achter de organisatie van de Ostend Night Run. In 2018 konden we dankij alle lopers, supporters en sponsors maar liefst €22.500 schenken aan Oostendse goede doelen Tejo vzw en Komee vzw. In de aftermovie leggen zij uit waar hun organisaties voor staan, de winnaars worden in de bloemetjes gezet. De volgende editie is gepland op 28 september 2019.

Dienst aan de gemeenschap

De goede doelen worden jaar na jaar met veel zorg geselecteerd. Dit jaar krijgen volgende initiatieven financiële steun dankzij onze club: Vincentius, Palliatieve thuiszorg, Col-Sol, De Takel, De Katrol, Tejo, Zeepreventorium, Dyade, Straathoekwerk en Tejo.

Let's get Social!

Volg onze pagina's op sociale media en blijf op de hoogte. Klik hier makkelijk door.

De Bezaan

Gedurende 6 jaar heeft de Rotary Club Oostende ter Streep zich geëngageerd om VZW De Bezaan op te richten, een inclusief woonproject in Gistel voor 8 volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme en 2 residenten. Het project biedt een oplossing voor ouders en familie en staat model voor anderen in Vlaanderen.

Dit project is tot stand gekomen nadat enkele cliënten van vzw Ithaka de droom hadden geuit om zelfstandig te kunnen wonen. De club heeft dit in samenwerking helpen realiseren, met financiële steun, begeleiding, maar ook door de handen uit de mouwen te steken.

De Bezaan is geen leefgroep en dat is bijzonder. Er is bewust voor gekozen om geen gemeenschappelijke keuken of woonkamer te voorzien in het gebouw. De cliënten wonen elk in hun eigen appartement onder het motto “zo gewoon mogelijk” met begeleiding van diensten op maat die op regelmatige basis kunnen langskomen. In het gebouw wonen ook 2 residenten bij wie de cliënten terecht kunnen. Deze mensen werken buiten de sociale sector en staan vrijwillig voor hen klaar.

VZW De Bezaan is opgericht in 2011 en na de realisatie van het gebouw in 2017 heeft de club zich zoals afgesproken teruggetrokken uit de Raad van Bestuur. In 2018 bestaat dit succesvolle project 2 jaar en om anderen te inspireren in hun zoektocht naar creatieve woonoplossingen brachten ze het boek “samen lukt het alleen” uit met een terugblik op de voorbije periode.

Meer informatie over dit project vind je op de website .